01,05.2011 NVP B.Bystrica a BONITÁCIA

28.05.2011 20:50

 NVP B.Bystrica - des a hrôza. Päť krát sme zmokli, zablatený po kolená a to hlavné prečo sme tam boli - POSUDZOVANIE v kruhu trvalo p.rozhodcovi asi minutu a pol cakom-prask u dvoch psov. Dal zabehnúť dve kolečká, ešte beh do rovna tam a speť a kým zabrzdili bolo rozhodnuté. Také, ako pozrieť zuby, varlata, hlavu, postoj a uhlenie zadných nôh, anatómiu tela a pod to dnes nehrozilo. Psov p. rozhodca dnes podľa mňa neposudzoval,lebo sa na ních ani poriadne nepozrel (teda aspoň v našom prípade). Už ho zrejme tlačil čas, nakoľko sme boli posudzvaní ako 66-ti v pordí a už bolo 13hod. Čo posudzoval, alebo koho netuším, ale zrejme môj manžel mu bol sympatický tak na V2 r.CAC. Toto ohodnotenie si ja osobne vôbec nevážim a od tohoto p. rozhodcu si kľudne nechám napísať aj D.Je to najmenej kvalitné a hodnotné posúdenie, aké sme mohli do teraz dostať.

Ešte že sme dnes aj bonitovali a tam mali česť si vypočuť posudok odborníka pre Nemeckú dogu,pána ADLTA,ktorý bol predsedom bonitačnej komisie v spolupráci s p. Priehodom a p. Kaštanom, kde bol Prometeus Magiczne Kolo ohodnotený ako kvalitný jedinec a toto je pre nás podstatné. Veta p. Adlta na adresu p. Priehodu "co to tu sakra na Slovensku máte za nádherná zvířata" a na adresu môjho manžela s humorným podtónom "pane doktore máte krásneho psa" mi bude ešte dlho znieť v hlave. ,Chcela som vedieť podrobnejšie niečo ohľadne bonitovania podľa EuDDC tak som sa na konci odhodlala týchto pánov na to opýtať. Dostala som radu, že v našom prípade sa nám oplatí urobiť HD a DNA ( aj keď to nie je povinné u ND) nakoľko je Prometeus kvalitný pes a mohol by byť oň záujem aj zo zahraničia, kde to chovateľia vyžadujú. Musím priznať, že to bol balzám na dušu a príjemný pocit pre uši počuť takéto slová. Pán predseda komisie vyzdvihol u nášho psa štandardnú hlavu, správne a dobré zadne končatiny, dobrú farbu, a úplne nadšený bol z dynamiky v pohybe.Samozrejme, že nám boli vytknuté aj nedostatky. Šikmé a volné nadprstie, ktoré uberá z dokonalosti našho psa sa nedá nevšimnúť si. Bonitácia v našom prípade dopadla nad očakávanie, ale aj celkovy priebeh bol na patričnéj kvalitnéj úrovni, za čo sa chcem aj touto cestou poďakovať tým, ktorí sa o to pričinili.

Takže náš PROMETEUS MAGICZNE KOLO je ododnes oficialne uznaný ako CHOVNÝ

Hlavný dôvod prečo chodíme radi na výstavy je stretnúť sa s príjemnými ľuďmi a toto sa aj teraz naplnilo, ale musím spomenúť aj to že na tejto výstave bolo aj pár tých nepríjemných, čo značne narušuje pohodu a atmosféru.

Na všetkých známych aj neznámych sa zas tešíme 15.5 2011 na MVP v PRAHE

 

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Tvorba webových stránok zdarmaWebnode